EHBO Sint-Pancras

Herhalingsavonden EHBO Sint Pancras

Om het diploma geldig te houden, is het op peil houden van de vaardigheid en de kennis van vernieuwingen noodzakelijk. Daarom organiseren wij elk jaar een achttal herhalingsavonden. In een cyclus van 2 jaar komen daarin alle facetten van de EHBO aan bod. Een belangrijk accent ligt op reanimatie en AED. De competenties EHAK, kinderEHBO zijn in de lessen opgenomen.  Wie regelmatig actief op de herhalingsavonden aanwezig is, houdt zijn kennis en vaardigheid goed op peil. Zijn of haar diploma wordt dan automatisch verlengd. De kosten van de “vervolgcursus” bedragen jaarlijks € 45,00. Dit is inclusief de koffie of thee en de benodigde lesmaterialen..
Het rooster van de herhalingsavonden voor de leden is te raadplegen onder de knop "voor leden" op de homepagina.

Onze vereniging heeft één kaderlid: Dhr. Alexander Onderwaater. Op de 2e maandag van de maand geeft Alexander de herhalingslessen EHBO voor gevorderden. Mensen die een les missen kunnen deze eventueel inhalen bij de vereniging Dirkshorn, waar Alexander ook kader is. Deze lessen worden altijd de 3e en 4e dinsdag van de maand gegeven.  De opleiding wordt gegeven elke donderdagavond.

Zowel tijdens de opleiding als de herhalingsavonden maken wij regelmatig gebruik van een lotusslachtoffer, om de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen. Onze vereniging heeft nu twee eigen lotusslachtoffers: Mevr. Tiny Goedhart en  mevr. Vivian Ligtermoet. Als wij meerdere slachtoffers nodig hebben, dan kunnen wij een beroep doen op de lotussen van andere verenigingen.
Het bestuur probeert het aantal eigen lotusslachtoffers uit te breiden door leden de opleiding voor lotus te laten volgen (2 ½ jaar).

Help, onze lotus is gebeten door een giftige slang! Gelukkig wisten onze leden hoe ze moesten handelen.

Onze leden speelden voor centralist van de alarmcentrale (net echt). Een zaal verder belden de leden '112' en probeerden duidelijk te maken wat er gebeurd is. Leuk en leerzaam om een keer te doen!