EHBO Sint-Pancras

EHBO opleiding Sint Pancras

EHBO vereniging Sint Pancras, is een gezellige vereniging met ongeveer 80 leden.

Wij zijn van september tot april te vinden in dorpshuis de Geist, waar wij lessen verzorgen voor de geoefende EHBO-er en een opleiding EHBO verzorgen voor mensen die EHBO willen leren. Niets is er erger dan hulpeloos toekijken bij een ongeval, of niets kunnen doen bij een zogeheten huis, tuin of keuken ongeval. EHBO is meer dan een pleister plakken, het stellen van een juiste diagnose is zeer belangrijk. Tijdens een opleiding EHBO wordt u een juiste diagnose stellen geleerd, en krijgt u ook onderricht in het verlenen van eerste hulp.

Deze hulp kan inderdaad bestaan uit het plakken van een pleister, maar ook in het ergste geval het bedienen van een AED en het geven van hartmassage.
Als u ook wilt weten wat te doen bij een ongeval of als uw kind gevallen is, meldt u dan nu aan voor een opleiding EHBO in Sint Pancras. Vaak wordt deze geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Bij voldoende belangstelling starten wij medio september 2018 weer een opleiding EHBO.
De opleiding wordt gegeven op de woensdagavond.

Om het diploma EHBO geldig te houden, is het op peil houden van de  vaardigheid en kennis van vernieuwingen noodzakelijk. Daarom organiseren wij elk jaar een achttal herhalingsavonden. In een cyclus van twee jaar komen daarin alle facetten van de EHBO aan bod. Een belangrijk accent ligt op reanimatie en AED. Wie regelmatig actief aanwezig is op de herhalingsavonden, houdt zijn kennis en vaardigheden op peil. Zijn of haar diploma wordt dan automatisch verlengd. De kosten van de vervolgcursus vindt u in het Oplappertje.
Ook willen we komend seizoen de leden in de gelegenheid stellen, hun EHBO kennis op één zaterdag binnen te halen. Hier komt al de lesstof voorbij om voor 1 jaar competent te blijven.

Voor opgave of informatie kunt u contact opnemen.

We gaan er van uit, dat iedereen die zijn/haar EHBO – diploma heeft gehaald, lid wordt van de vereniging. Alle leden die regelmatig en actief de herhalingsavonden bezoeken zijn verzekerd van verlenging van hun diploma, doordat zij daar bewezen hebben voldoende competent te zijn.

Omdat wij een “open” vereniging zijn, zijn er geen afgeschermde delen op onze website. Alle informatie is voor iedereen toegankelijk.